Batterijontwerp van elektrische fiets

September 15, 2022
Laatste bedrijfscasus over Batterijontwerp van elektrische fiets

Met de verbetering van de levensstandaard van mensen, „groen, energie - de besparing, lage koolstof, gezondheid zal“ de norm van allerlei dagelijkse noodzaak worden. Het elektrische voertuig is zulk een product. De laatste jaren, is het aantal inkomende fietsen jaar na jaar gestegen. De traditionele lead-acid batterijen voor elektrische voertuigen zullen door lithiumbatterijen worden vervangen. De batterij door ons bedrijf voor zijn elektrische fiets wordt ontworpen wordt gemaakt van 18650 lage vergrotings3c cel, de hoogste module van het poolenergiebeheer, 13 koorden en parallel die 5. Om ervoor te zorgen dat de behoeften van consumenten met. zijn.

1、 Batterijvereisten van elektrische fiets:

Wegens de grote output van de elektrische fietsproducten, kan de gemeenschappelijke capaciteitstype elektrische kern niet aan de vereisten voldoen, slechts kan de machtskern met veelvoudige verhouding worden geselecteerd. Wegens de zware lading, is de duurzaamheid ver vanaf de vereisten, en het aantal vereiste machtscellen is vrij groot. Zo is het een probleem dat de batterij van e-Fiets en oplossen aan saldo moet onder ogen zien. De energiebeheermodule keurt ingevoerde Yipian goed en verhoogt speciaal de saldofunctie. De specifieke parameters van de gecombineerde batterij zijn als volgt:

1) De modelontwerpvereisten van lithiumbatterij pakken in: 18650-13s5p/48V/10Ah.

2) Ontwerpvereisten van kringsdeel:

1. Enig de beschermingsvoltage van de sectieoverbelasting: 4.25 ± 0.25V

2. Het enige voltage van de overbelastingsterugwinning: 4.1 ± 0.50v

3. Enige sectie over het voltage van de lossingsbescherming: 3.00 ± 0.08v

4. Het enige voltage van de overdischargeterugwinning: 3.00 ± 0.10v

5. Overstroombeveiligingwaarde van gecombineerde batterij (10ms): 45-50a

6. De stroom van het lastensaldo: 300 ± 50mA

7. Het voltage van het lastensaldo: 4.20 ± 25mV

8. Batterij over (de terug te krijgen) waarde van de temperatuurbescherming: 70 ± 5 graden

9. De gebeëindigde batterij heeft ook kortsluiting en omgekeerde het laden bescherming.

3) Ontwerpeisen ten aanzien van het leven van de batterijcyclus: 500 keer (GB dat en norm laadt lost)

4) Ontwerpeisen ten aanzien van externe dimensies van batterij: l
2、 Ontwerpregeling van elektrisch gereedschapbatterij:

1) Beschermingsraad (PCM): het is hoofdzakelijk een beschermingskring voor navulbare lithiumbatterij die wordt ontworpen. wegens de chemische kenmerken van lithiumbatterij, is het noodzakelijk om intelligente machtsberekening, overbelasting, overdischarge, kortsluiting, te sterke intensiteit en andere beschermingsfuncties te verstrekken om verbranding, explosie en andere gevaren te vermijden.

2) Bescherming IC: de belangrijkste spaander van de beschermingsfunctie van de ontwerpregeling, die de overbelasting, overdischarge, te sterke intensiteit, kortsluiting en andere functies van de elektrische op elk ogenblik online kern kan controleren. Maak het kernwerk in een veilige, stabiele en efficiënte waaier.

3) De module van het lastensaldo: breng het voltageverschil van elke cel tijdens het het laden proces in evenwicht, verbeter de consistentie van elk celvoltage om de levensduur van de gecombineerde batterij uit te breiden.

4) Temperatuurschakelaar: hoofdzakelijk ontworpen voor de functie van de temperatuurbescherming. Wanneer de temperatuur van de batterij zelf 75 ℃ toe te schrijven aan andere abnormale problemen bereikt, handelt de temperatuurschakelaar om over temperatuurbescherming te bereiken, en wanneer de temperatuurdalingen, het automatisch zullen terugkrijgen.

5) 18650 lithiumion/18650/2000mAh/3.7V L (lage en hoge machtscel).

6) MOSFET: MOSFET, die een omschakelingsrol in de beschermingskring speelt. Het zal nooit het voltage op beide einden van de lading, verhogen of verminderen om de voltagestabiliteit te verzekeren.