Batterijontwerp van de monitor van de waterkwaliteit

September 15, 2022
Laatste bedrijfscasus over Batterijontwerp van de monitor van de waterkwaliteit

Citaat: (sleutelwoorden: 18650 de lithium-ion batterij) de de kwaliteitsmonitor van het gebiedswater is een draagbaar de metingsmateriaal van de waterkwaliteit, dat de waterkwaliteitmiddelen kan testen en een nieuw milieubescherming de laatste jaren gelanceerd product is. Voor het ontwerp van betrouwbare mobiele voeding, is Sanyo 18650 lithium-ion kern de beste keus.
1. Ontwerpvereisten:

De de kwaliteitsmonitor van het gebiedswater is een draagbare meetapparatuur van de waterkwaliteit, die de waterkwaliteitmiddelen kan testen en de graad van watervervuiling ontdekken. Het deel van de hoofdmachtsconsumptie van het instrument omvat kleine elektrische pomp, mixer, het verwarmen apparaat, het ontdekken en vertoningsdeel. De onmiddellijke stroom wanneer het materiaal is begonnen is groot, kan de piekwaarde 20a bereiken, kan de normale bedrijfsvoering 4-5a bereiken, en de batterij kan meer dan 4 uren van het ononderbroken werk worden aangesloten, ontwierp ons bedrijf speciaal een draagbare lithium-ionenbatterij met hoge capaciteit met de batterij van Sanyo. De batterij heeft de kenmerken van kleine grootte, hoge capaciteit, lichtgewicht en lange levensduur. De beginnende stroom van de ontwerpoutput kan 30a bereiken, kan de ononderbroken werkende stroom 7a bereiken, en de het laden capaciteit is 20.4ah. Voldoe volledig aan de het werk machtsvereisten van het instrument.

2. Ontwerpregeling:

1) Beschermingsraad (PCM): de veiligheidsprestaties van de batterij zijn gewoonlijk het meest betrokken probleem van de klant. wegens de chemische kenmerken van de lithiumbatterij zelf, is de beschermingsraad van de batterij uitgerust met veiligheidsmaatregelen zoals overbelastingsbescherming, over lossingsbescherming, over huidige bescherming, kortsluitingbescherming en over temperatuurbescherming om de veiligheidsprestaties van de batterij in gebruik te verzekeren, om de onverwachte verbranding, explosie en ander gevarenrisico te vermijden.

2) De spaander IC van de batterijbescherming: de belangrijkste spaander van de beschermingsfunctie van de ontwerpregeling, die de overbelasting, over lossing, over stroom, plotseling stroom en andere functies van de op elk ogenblik online cel kan controleren. Maak het kernwerk in een veilige, stabiele en efficiënte waaier.

3) ICR18650 de ionencel van Li/ICR18650-de ionencel van Li (Sanyo).

4) Gebiedseffect transistor (MOS-FET): direct gecontroleerd door de beschermingsspaander in de kring, speelt het een omschakelingsrol tijdens het laden en het lossen.

5) Batterijpak die verpakken: milieuvriendelijke halogeen-vrije pvc-hitte - verbinding.

6) Schematisch diagram van ontwerpregeling:

野外水质监测仪设计方案原理图

7) Hoogste het niveaudiagram van PCB van de ontwerpregeling:

野外水质监测仪设计方案 PCB 顶层图

3. Totstandbrengingsdiagram van batterijproducten van de kwaliteitsmonitor van het gebiedswater: